Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Διοργάνωση δραστηριοτήτωνΑθήνα, 25.10.2016
Αγαπητοί γονείς,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι και φέτος θα προχωρήσουμε στη διοργάνωση δραστηριοτήτων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο* στο χώρο του σχολείου μεταξύ των ωρών  14:00-19:00.

Τις δραστηριότητες θα υποστηρίξουν και φέτος έμπειροι και ειδικευμένοι δάσκαλοι, με στόχο την ψυχαγωγία αλλά και τη διεύρυνση των γνώσεων των παιδιών μας. Για το λόγο αυτό, εκτός από τα τμήματα χορού, το θεατρικό παιχνίδι και το σκάκι, θα δημιουργηθούν και τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, ζωγραφικής και μπάσκετ.

Οι ακριβείς ώρες καθώς και ο διαχωρισμός των παιδιών σε τμήματα θα καθοριστούν από τους δασκάλους, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και την ηλικία τους και θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Στις δραστηριότητες εκτός από τους μαθητές του σχολείου, μπορούν να συμμετέχουν και οι γονείς, αφού θα συνεχίσει το τμήμα χορού ενηλίκων και θα δημιουργηθούν, τμήμα γυμναστικής yoga, τμήμα θεατρικής ομάδας ενηλίκων καθώς και ομάδα γονέων με την υποστίριξη του κέντρου “Μαζί για το παιδί”.

Η δημιουργία τμήματος προϋποθέτει κατ' ελάχιστο 15 συμμετοχές, εκτός από την ρομποτική που χρειάζεται 10 συμμετοχές.

Για την καλύτερη οργάνωση των τμημάτων, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας να συμμετέχει το παιδί σας και εσείς, συμπληρώνοντας την παρακάτω δήλωση συμμετοχής και επιστρέφοντάς την στους δασκάλους μέχρι την Δευτέρα 31/10/2016.

Ευχαριστούμε
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ονοματεπώνυμο παιδιού:

Τάξη:

Ονοματεπώνυμο γονέα-κηδεμόνα:


Παραδοσιακοί χοροί

Χορός ενηλίκων

Μοντέρνοι χοροί

Yoga ενηλίκων

Θεατρικό παιχνίδι

Θεατρική ομάδα ενηλίκων

Σκάκι

Ομάδα γονέων (*Δευτέρα 7-9μ.μ. για 8 συναντήσεις)

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Δεν ενδιαφέρεται να συμμετέχει

ΖωγραφικήΜπάσκετΟ γονέας-κηδεμόνας (υπογραφή)


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Η εκπαιδευτική ρομποτική θα υλοποιηθεί από την εταιρεία TechnoKids. Στόχος είναι οι μαθητές μέσα από τα μαθήματα να ολοκληρώνουν εργασίες Ρομποτικής με θέμα και εκπαιδευτικό περιεχόμενο ανάλογο με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους. Θα αναπτύξουν δεξιότητες σχετικές με τους υπολογιστές και τη μηχανολογία.

Χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό υψηλής τεχνολογίας τα παιδιά δημιουργούν κατασκευές που κινούνται, στρέφονται και αντιδρούν σε ερεθίσματα. Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ηλικιακές ομάδες: μικρές τάξεις (Α΄, Β΄ και Γ΄) και μεγάλες τάξεις (Δ΄, Ε΄ και Στ΄). Για τα μαθήματα χρησιμοποιείται το ειδικό λογισμικό και υλικό LEGO.
Η Εκπαιδευτική Ρομποτική φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τις σύγχρονες επιστήμες μέσα από συναρπαστικές και ενθουσιώδεις δραστηριότητες!

Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να βρείτε τον ιστότοπο της TechnoKids www.techno.edu.grΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ

Η Ομάδα Γονέων θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη ψυχολόγων από το Συμβουλευτικό Κέντρο «Μαζί για το Παιδί» στο χώρο του σχολείου μας κάθε Δευτέρα 7-9 μ.μ. για οκτώ (8) συναντήσεις.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες τόσο εντός του Κέντρου Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, όπου στεγάζεται, όσο και στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό ειδικευμένοι ψυχολόγοι οργανώνουν στο χώρο του σχολείου ομάδες γονέων για θέματα που αφορούν οικογένειες με παιδιά έως 18 ετών, με στόχο την καθοδήγηση και ψυχοσυναισθηματική στήριξη στο γονεϊκό τους ρόλο. Οι ομάδες έχουν βιωματικό χαρακτήρα και τα θέματα προς συζήτηση καθορίζονται από τους συμμετέχοντες σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της ομάδας ανάλογα με τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τα ερωτήματά τους.

Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Από τη στιγμή που γεννιέται ένα παιδί ξεκινά και η «εκπαίδευση» των γονιών του σε αυτόν το ρόλο. Σε αυτή μας την πορεία κάθε στήριξη που μπορούμε να λάβουμε είναι ευπρόσδεκτη!