Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Aποδράσεις Σαββατοκύριακου

« Χειμερινό Ηλιοστάσιο»

ΠΟΤΕΣάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 16.00-18.00
(Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)
ΠΟΥ: Στο Αισθητικό  Δάσος Υμηττού,  πίσω από την Μονή Καισαριανής
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ:         Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) και παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

Και η πιο μικρή φλόγα φέρνει ανακούφιση στο σκοτάδι…
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 4μμ, μικροί και μεγάλοι θα συναντηθούμε λίγο πριν τη δύση του ηλίου, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού για να καλωσορίσουμε τον χειμώνα που έφτασε!
Ελάτε να φτιάξουμε μαζί τα δικά μας «οικογενειακά» φαναράκια για να φωτίσουμε το σκοτάδι που πυκνώνει καθώς πλησιάζει το χειμερινό ηλιοστάσιο, η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Η κάθε οικογένεια μπορεί να φέρει μαζί της ένα γυάλινο βάζο μεσαίου μεγέθους για να στολίσει το δικό της φαναράκι.
Γευστικό χριστόψωμο και ζεστό, μυρωδάτο τσάι από τα βότανα του Φυτωρίου της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών θα μας ζεστάνουν και στη συνέχεια, τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα, θα κάνουμε μια πορεία στο ήσυχο δάσος, φωτίζοντας το σκοτάδι με το δικό μας φως!
Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.
Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.
Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Πώς μπορεί να φθάσει ο επισκέπτης στο δάσος
Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
ΤΗΛ. 210 7220866 - 6945380044

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: