Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Απόκριες


«Σε αγαπάμε όλοι μας μεγάλοι και παιδιά
γιατί εσύ Φλεβάρη μου φέρνεις... την Αποκριά»!

 

Απόκριες με «Γύρω γύρω μήνες»

στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Μια μουσικοπαιδαγωγική παράσταση από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος


Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών γιορτάζει τις Απόκριες στον ανοιχτό χώρο του Αισθητικού Δάσους Υμηττού (δίπλα στη Μονή Καισαριανής), με παραδοσιακά έθιμα, παιχνίδια και τραγούδια, στη νέα μουσικοπαιδαγωγική παράσταση «Γύρω-γύρω μήνες», από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

Η παράσταση παίρνει αφορμή από το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες» και κάθε μήνα και κάθε εποχή φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια της αυλής. Τον Φεβρουάριο, κεντρικό θέμα είναι φυσικά οι Απόκριες!

Τα παιδιά γνωρίζουν τον Κουτσό, τον Κούντουρο ή Κούτσουρο ή Κουτσο-Φλέβαρο και μαζί τα έθιμα που φέρνει η Αποκριά και που γιορτάζονται ακόμα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας για να καλοπιάσουν τα κακά πνεύματα ή για να φέρουν καλή τύχη. Τα παιδιά μαθαίνουν για τα «καρναβάλια», τις  «μουτσούνες» και τις «καμουζέλες», αναπαριστούν το έθιμο των «Κουδουνάτων», γιορτάζουν με παιχνίδια και τραγούδια, συμμετέχοντας ενεργά στην παράσταση, με μουσικά και διαδραστικά παιχνίδια.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ευρώ (μέρος των εσόδων στηρίζουν τη ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΘΗΝΩΝ)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ :  6946 114200 (Ναυσικά Πύρρου)
Οι θέσεις είναι περιορισμένες & θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Δείτε το event στο facebook και καλέστε τους φίλους σας!
Η παράσταση «Γύρω-γύρω μήνες» δημιουργεί κάθε φορά μια χαρούμενη γιορτή για την εποχή που διανύουμε. Τα θεατρικά και μουσικά παιχνίδια αντλούν έμπνευση από τη λαογραφία, από παραδοσιακά έθιμα, ιστορίες, παραμύθια και παροιμίες. Τα πρωτότυπα σκηνικά αντικείμενα, μουσικά όργανα, κούκλες, καπέλα ακολουθούν την παράσταση σε κάθε διαφορετική εποχή και σε κάθε διαφορετικό περιβάλλον.

Περισσότερα για τη μουσικοπαιδαγωγική παράσταση Γύρω-γύρω μήνες  στο: http://goo.gl/PIVVvU
 
Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό, γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
ΤΗΛ. 210 7220866 - 6945 380044

unsubscribe from this list    update subscription preferences