Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Ρομποτική

Αγαπητοί φίλοι - γονείς,
Μια πρώτη πολύ δημιουργική χρονιά πέρασε με τους μικρούς μας μαθητές να μυούνται στα μυστικά της Ρομποτικής τεχνολογίας και των επιστημών του μέλλοντος!
Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό από την πρώτη στιγμή!
Η μεγάλη ζήτηση για τα μαθήματα Ρομποτικής είναι για εμάς, πρώτα από όλα, μια ξεχωριστή τιμή αφού χάρη στις ενέργειες του Συλλόγου γονέων μας δόθηκε η ευκαιρία να σας φέρουμε σε επαφή με τα TechnoKids και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Μας δημιουργεί όμως και μια ιδιαίτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε και την επόμενη χρονιά με συνέπεια και νέες, φρέσκες ιδέες που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των παιδιών.
Για το σκοπό αυτό επιλέγουμε για τα μεγαλύτερα παιδιά που έχουν ήδη ένα χρόνο εμπειρία Ρομποτικής το LEGO Education MINDSTORMS EV3 διαμορφωμένο για χρήση στην τάξη.
Το εκπαιδευτικό πακέτο της επόμενης χρονιάς επιτρέπει στους μαθητές να χτίσουν, να προγραμματίσουν και να δοκιμάσουν τις δικές τους λύσεις σε πραγματικά προβλήματα της ρομποτικής τεχνολογίας.
Με το EV3 Intelligent Brick, το οποίο είναι ένας ισχυρός μικρός υπολογιστής, γίνεται δυνατός ο έλεγχος του μοτέρ των ρομπότ και η συλλογή δεδομένων από αισθητήρες. Επίσης, διαθέτει Bluetooth και Wi-Fi επικοινωνία που παρέχει τη δυνατότητα συλλογής δεδομένων αλλά και προγραμματισμού.
Οι μαθητές ενθαρρύνονται να σκεφτούν ώστε να μπορέσουν να βρουν δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα καθώς και στην συνέχεια να τις αναπτύξουν μέσω μιας διαδικασίας επιλογής, κατασκευής, δοκιμής και αξιολόγησης.
Επιπλέον, το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα παρέχει την ευκαιρία στους μαθητές να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να συνεργαστούν και να αποκτήσουν εμπειρία στην χρήση μιας σειράς αισθητήρων, κινητήρων (μοτέρ) και «έξυπνων» μονάδων. Θα συνοψίζαμε τα εκπαιδευτικά οφέλη ως ακολούθως:
Εκπαιδευτικά Οφέλη:
  • Σχεδιασμός και κατασκευή προγραμματιζόμενων ρομπότ με την χρήση μοτέρ, αισθητήρων, τροχών, αξόνων και άλλων τεχνικών εξαρτημάτων.
  • Κατανόηση δισδιάστατων σχεδίων με σκοπό την δημιουργία τρισδιάστατων σχεδίων.
  • Κατασκευή, έλεγχος, διόρθωση και ανακατασκευή σχεδίων για την βελτίωση της απόδοσης του ρομπότ.
  • Η απόκτηση πρακτικής εμπειρίας με την χρήση μαθηματικών ιδεών όπως η εκτίμηση και η μέτρηση απόστασης, χρόνου και ταχύτητας.

Ελπίζοντας να σας δούμε όλους και την επόμενη χρονιά σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι με ξεγνοιασιά, δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας και ξεκούραση!

Καλές Διακοπές!
Γιάννης Σώης,
Υπεύθυνος Εκπαίδευσης
Λ. Κηφισίας 73,
Tel:  +30 (210) 69.30.631-2
Fax: +30 (210) 69.30.636
e-mail: ampelokipi@technokids.com