Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Συμπληρωματικές Πληροφορίες Δραστηριοτήτων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ
Η εκπαιδευτική ρομποτική θα υλοποιηθεί από την εταιρεία TechnoKids. Στόχος είναι οι μαθητές μέσα από τα μαθήματα να ολοκληρώνουν εργασίες Ρομποτικής με θέμα και εκπαιδευτικό περιεχόμενο ανάλογο με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους.

Για τα μαθήματα χρησιμοποιείται το ειδικό λογισμικό και υλικό LEGO.
Οι μικροί μαθητές -Α΄ και Β΄ Δημοτικού- θα χρησιμοποιήσουν το Lego WeDo 2.0, ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές –Γ΄ έως Στ΄ Δημοτικού- το Mindstorms EV3, με δεκάδες έτοιμα σχέδια μαθημάτων και απεριόριστες δυνατότητες ιδιοκατασκευών ανάλογα με την έμπνευση που απελευθερώνει τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τις σύγχρονες επιστήμες μέσα από συναρπαστικές και ενθουσιώδεις δραστηριότητες! Επιπλέον, τα παιδιά διδάσκονται:
  • Ρόλους και λειτουργία σε μια ομάδα εργασίας
  • Διαδικασίες υπεύθυνης στάσης για την παραγωγή ενός οποιουδήποτε έργου
  • Ολοκλήρωση, έλεγχο και παράδοση μιας εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να βρείτε τον ιστότοπο της TechnoKids www.techno.edu.gr

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Η ανάγκη για καθημερινή άσκηση του παιδιού μπορεί να συνδεθεί με μία ιδιαίτερη δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται από την ισορροπημένη και διαρκή συμμετοχή του πνεύματος και του σώματος κατά την αθλητική προσπάθεια.
Μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα κάθε παιδί (από 5 ετών) μπορεί να γνωρίσει το Ολυμπιακό άθλημα της Ξιφασκίας, ενώ παράλληλα κατά τη δυναμική αυτή δραστηριότητα το παιδί έχει τη δυνατότητα να καλλιεργήσει τις κινητικές του ικανότητες μέσα από το εκπαιδευτικό παιχνίδι.
Η συγκέντρωση, ο συντονισμός και έλεγχος των κινήσεων του σώματος, ο ρυθμός, η αίσθηση της παρατηρητικότητας και η επεξεργασία των κινήσεων που διευκολύνουν τη λήψη αποφάσεων όσο και η βελτίωση της αυτοπεποίθησης είναι από τα πιο σημαντικά οφέλη που προσφέρει το άθλημα της Ξιφασκίας, ικανότητες που αναπτύσσονται μέσα από ένα δομημένο πρόγραμμα ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών ασκήσεων ειδικά διαμορφωμένο για τα παιδιά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου δασκάλου (αρχισυντάκτη) θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τη δική τους εφημέρίδα!
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα «Μικρή Ακαδημία» (www.petiteacademie.gr)