Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Planet Physics 10/12/2017

Αγαπητοί γονείς,
Σας καλούμε στον δεύτερο Κυριακάτικο περίπατο αυτής της χρονιάς την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 10.45 π.μ. (διάρκεια προγράμματος 11.00 – 13.00, με διάλειμμα).
Η Φυσική του 20ου αιώνα
Από την κλασική μηχανική και τον κλασικό ηλεκτρομαγνητισμό που μας κληροδότησε ο 19ος αιώνας, η Φυσική έχει προχωρήσει πολύ παραπέρα, αποκτώντας πρόσβαση και σε άλλες περιοχές του κόσμου, τόσο στις πολύ μικρές όσο και στις πολύ μεγάλες διαστάσεις του, αποκαλύπτοντας φαινόμενα και νόμους που ακόμα και σήμερα μοιάζουν απίστευτα! Η κβαντομηχανική, η σχετικότητα, η ανάπτυξη νέων υλικών και η μελέτη των ιδιοτήτων τους, η μελέτη φαινομένων σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες ακόμα και στην καθημερινότητά μας. Τι συμβαίνει σε υποατομικό επίπεδο; Τι συμβαίνει σε θερμοκρασίες κοντά στο απόλυτο μηδέν; Πως συμπεριφέρονται τα υπεραγώγιμα υλικά; Τι είναι η κβαντική αιώρηση; Για αυτά, καθώς και για άλλα πολλά μαθαίνουμε μέσα από μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική παρουσίαση που συνοδεύεται από πειραματικές επιδείξεις, σε αρκετές από τις οποίες θα χρειαστούμε και τη βοήθεια των μαθητών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Περιήγηση στη διαδραστική έκθεση
  • Πειράματα στα εργαστήρια
Στο χώρο υπάρχει καφέ για τους γονείς και παιδότοπος για τα μικρότερα παιδιά (χρέωση βάσει τιμοκαταλόγου).
O τόπος συνάντησης είναι το Planet Physics, Λεωφ. Αναπαύσεως 18, Άνω Βριλήσσια, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 10.45 π.μ. και οι ώρες διεξαγωγής του προγράμματος είναι 11.00 π.μ.– 13.00.
Η οικονομική συμμετοχή είναι 5,00 ευρώ για κάθε παιδί.
Προαιρετικά για τη μετάβαση στο Planet Physics θα υπάρχει πούλμαν επί της οδού Πανόρμου (μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου-Λυκείου).
Ώρα αναχώρησης του πούλμαν: 10.00 π.μ.
Κόστος μεταφοράς: 2€/άτομο
Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη συνημμένη φόρμα και επιστρέφοντάς τη στο σχολείο μαζί με τα αντίστοιχα χρήματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, τις ώρες των δραστηριοτήτων 12.00 – 5.00 μ.μ. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία, δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνονται δεκτές.
            Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο επόμενος περίπατός μας θα γίνει στην έκθεση Van Gogh alive στο Μέγαρο Μουσικής στις 19/1/2017, για τον οποίο θα ενημερωθείτε προσεχώς.
Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας.
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ PLANET PHYSICS ΣΤΙΣ 10/12/2017

Ονοματεπώνυμο παιδιού:

Τάξη:

Ονοματεπώνυμο γονέα-κηδεμόνα:

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  
Αριθμός συμμετεχόντων:
Ενήλικες:
Παιδιά:
Παιδιά κάτω των 5 ετών (για τον παιδότοπο):
Μετάβαση με πούλμαν:
ΝΑΙ              
ΟΧΙ               
Συνολικός αριθμός ατόμων που θα μετακινηθούν με το πούλμαν (συμπεριλαμβάνονται και τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας):